הרחבות באוזניים ובפנים - מה עושים ואיך מרחיבים?

הרחבות באוזניים ובפנים - מה עושים ואיך מרחיבים? - Labass

מה תקוע לך שם באוזן?

 שנת 2019 ללא ספק הייתה שנה של ההרחבות, הן תפסו תאוצה ופופולריות רבה ודי בקלות הצליחו להתברג למיינסטרים הישראלי.
אך ההרחבות נמצאות בעולם עוד לפני המיינסטרים הישראלי, הרבה לפני - שבטים קדומים כמו בני המאיה ועם האצטקי התהדרו בהרחבות לוב (תנוך) ספטום (אף) ולשון (כן, לשון)  מעוטרי עגילים מחומרים שונים.
זו הייתה הדרך שלהם להבדיל בין המעמדות בחברה, במעמד הגבוהה לדוגמה נשים וגברים היו עונדים הרחבות עשוי זהב, ככל שההרחבה הייתה גדול. יותר כך גם מעמדו של הבן אדם בעוד שאנשים ממעמדות נמוכים היו עונדים עגילים מחומרים פשוטים שיכלו למצוא כמו עץ ונחושת.
לא לדאוג, מנהג זה כבר לא תקף לגבינו ;)

    מהי הרחבה בעצם, בואו נפרט:

    הרחבה היא מתיחה של נקב מסוים כשהמטרה היא לענוד עגיל בעל קוטר גדול יותר.
    הרחבות בתנוכי האוזניים זה מראה די שגרתי ונפוץ אך כמו שכבר הבנו זה לגמרי לא האזור  היחיד בו ניתן להרחיב את הנקבים:
    • שפה
    • ספטום
    • הרחבות בלחיים
    • סחוסים (טראגוס, הליקס, קונץ..)
    • לשון
    • נזם
      אלו רק חלק מהאזורים בהם ניתן להרחיב.

      אז איך עושים את זה בעצם? איך מרחיבים נקב בצורה בטוחה ובריאה?

      הדרך הנפוצה ביותר היא בעזרת "סטרצ'ר"

        הסטרצ'ר הוא עגיל בצורת קונוס, אשר לרוב יהיה עשוי סרג'יקל סטייל או אקריל. לסטרצ'ר יש המון גדלים, מהקטן ביותר בקוטר של 1.6 מ"מ ועד לגדלים ממש ממש גדולים. 
       הסטרצ'ר הראשון שנכניס יהיה בעובי של 2 מ"מ והוא יכנס לנקב סטנדרטי לא מורחב (בין 0.8 מ"מ ל 1.6 מ"מ)

      איך מרחיבים ? 

      • מורחים על האוזן ועל הסטרצ'ר חומר סיכה על בסיס מים, כדי שיכנס פנימה בקלות ולא ייצור קרעים בעור 
      •  מכניסים את הקצה הדק של הסטרצ'ר לנקב, דוחפים אותו פנימה בעדינות, בזווית ישרה ובתנועה סיבובית, יש להימנע מדחיפה בכוח ובאלכסון כדי למנוע קריעה של העור
      • דוחפים את הסטרצ'ר עד שהוא מגיע לקצה העבה שלו, ואז "סוגרים" אותו עם שתי גומיות ייעודיות כדי למנוע תזוזה, אחת מקדימה ואחת מאחורה.
      • אחרי שמרגישים שהאזור נרגע וכבר לא כל כך כואב ,מוציאים את הגומיות ולוקחים  פלאג הברגה, פותחים את ההברגה, ומלבישים אותו על הסטרצ'ר מקדימת האוזן
      • דוחפים את הסטרצ'ר החוצה ונותנים לפלאג לתפוס את מקומו
        מומלץ לחטא את הנקב עם מי מלח ומשחה אנטיספטית עד שהוא מחלים.  
       חשוב לזכור - אחרי שמורידים את הסטרצ'ר יש להשתמש בפלאג הברגה ולא בדאבל הרחבה או סיליקון. הפלאג בעצם שומר על ההרחבה שלא תיסתם, אם נשים פלאג מסיליקון, החור עלול להיסתם  עליו, ואם נשים דאבל יהיה לנו קשה להוציא אותו אחרי שהאוזן תחלים. עם הפלאג הברגה אין שום בעיה, אם מתחשק לכם להחליף אותו אתם פשוט צריכים לפתוח את ההברגה ולהחליף .
      בשיטה הזאת ניתן להגדיל את ההרחבה בקפיצות של 2 מ"מ כל שבועיים עד לחודש, תלוי באיכות ההחלמה של הנקב. תזכרו רק כשמרגישים שההרחבה בריאה אפשר לעבור לשלב הבא.

      מה זה Blowout  ומתי הוא קורה?

      הסיבה העיקרית ש - Blowout קורה היא כשמדלגים על מידה למשל כשמנסים להכניס פלאג של 8 לחור בקוטר של 6 או קטן יותר ובכך "מזעזעים" את העור שמסביב לאוזן. כשאנחנו מכניסים את ההרחבה בכוח העגיל בעצם דוחף את סביב העור החוצה ויוצר "שפתיים" נפוחות ואדומות בצד האחורי של ההרחבה.  

      שווה לקחת את הזמן עם הרחבות ולהימנע מהמצב הזה, זה באמת מצב לא נעים...

      איך מטפלים ?

       הדרך הטובה ביותר  לטיפול היא בעזרת שמן עץ התה - שמן עץ התה הוא שמן מיוחד מאוד שהתגלה באוסטרליה בסוף המאה ה18, על ידיי מגלי ארצות אנגליים. השמן מופק מעלים של עץ מיוחד הזה שגדל באוסטרליה, אחת התכונות של השמן היא ההשפעה האנטי בקטריאלית ואנטי פטרייתיי שתסייע לכם להילחם בזיהומים פטרייתיים שיכולים לעזור לנו להרגיע את האזור ולהעביר את הבלוואוט

      .הטיפול נעשה בכך שמטפטפים שתי טיפות שמן עץ תה (ניתן לערבב עם מים) ומורחים באזור, . על הפעולה הזאת חוזרים פעמיים ביום במשך חודש. 

        להרחיב לבד או אצל פירסר מקצועי ?

        תמיד נמליץ לעשות את ההרחבה, כמו כל פירסינג אחר, אצל פירסר מנוסה ומקצועי במקום סטרילי,  אם אתם בטוחים בעצמכם והחלטתם לעשות את ההרחבה לבד, סחטיין!
        תקראו את הכתבה  שוב והפעם תוודאו שהבנתם כל שלב בתהליך.
         בנוסף, חשוב מאוד לפני שמרחיבים לבדוק שהנקב ממוקדם במרכז התנוך ולא קרוב מדי לקצה האוזן, חור לא ממורכז עלול להיקרע בעת הרחבה גדולה.
        אה כן, ואל תשכחו לשטוף את הידיים עם מים חמים וסבון ולהיות סופר סבלניים עם הגוף שלכם.

        דימומים זיהומים ודלקות
        אם עשיתם הכל לפני ההוראות, אתם לא אומרים לחוות דימום,  אך אם כבר חוויתם דימום לא קרה כלום, הנה הסיבות הנפוצות ביותר לדימומים בעת הרחבה:
        •   מתיחה מהירה מדי  - הכנסה מהירה של הסטרצ'ר לנקב עלולה לגרום לקרעים ודימומים ואף יכולים להתפתח לזיהומים. תנו לגוף שלכם את הזמן להתרגל!
        • פלאג גדול ממידת החור  - סיבה נוספת היא הכנסת פלאג גדול מדי לנקב, מה שיוביל לדימומים ול Blowout.
        • לישון עם הפלאג הלא נכון  - לישון עם פלאג הלא נכון, כמו פלאג שפיץ או כל פלאג בולט מדי שיכול להיתפס בסדינים ולמשוך את האוזן כשאתם זזים על הכרית בלילה. בתור התחלה מומלץ להשתמש בעגילים עדינים ולא בולטים.
        • הזנחה - כמובן שהזנחה, טיפול לא נכון ושימוש בחומרים לא מתאימים עלולים לגרום לדימומים, דלקות וזיהומים.
        • שימוש בכלים לא ייעודיים להרחבה - שימוש בכלים כמו קש של טרופית או מברשת שיניים כדי להרחיב את האוזן יכולים לי צור דימומים וצלקות שיכולים לפגוע בהיסתמות של החור ברגע שתרצו להסיר את העגיל

        איך מטפלים?

         
        קודם כל גוללים את העמוד למעלה ומוודאים שעברתם על השלבים במדויק על פי הכתבה.
        דבר שני, משחה אנטיספטית ותרסיס מי מלח בהחלט יכולים להוות פתרון לטיפול בדימומים וטיפול מונע לדלקות וזיהומים.
        דבר שלישי, במצב של זיהומים ודלקות יש לגשת לרופא!
        והכי חשוב: תהיו קשובים לגוף שלכם, תעקבו אחרי ההרחבה עד שהיא מחלימה לגמרי ובכל שלב בתהליך אם אתם מרגישים קצת לא טוב קחו את עצמכם להיוועצות עם רופא, תשמרו על עצמכם!

         האם זה כואב?

        אם מרחיבים 2 ס"מ כל חודש ועושים הכל כראוי, ההרחבה לא אמורה לכאוב, אבל לא לשכוח שזה משתנה מבן אדם לבן אדם ודי סביר שתרגישו אי נוחות זמנית.


        האם החור יתכווץ חזרה?

        התשובה לכך משתנה ולא חד משמעית, זה מאוד תלוי בגוף שלכם.
         בדרך כלל, הרחבות של 6, 8 ואפילו 10 יכולות להיסתם לגמרי. יש אפילו לא מעט סיפורים על אנשים עם הרחבה של 12 מ"מ שאחרי כמה שנים נסתמו לחלוטין.
        אבל שוב, תלוי איך הגוף שלכם מגיב לזה וככל שמידת ההרחבה גדולה יותר משך זמן ההתכווצות יהיה ארוך יותר.
        אחת הסיבות שהרחבה לא נסתמת חזרה היא בגלל שנוצר פצע רציני בזמן ההרחבה, סיטואציה כזו יכולה להשאיר צלקת שלא תאפשר לחור להיסתם.
        אם ההרחבה לא נסתמת יש אפשרות לעשות ניתוח כירורגי בו חותכים ותופרים את האוזן, אבל בואו נטפל בנקבים שלנו כמו שצריך ולא נגיע לשם אה..


        Scalpelling

        דרך נוספת להרחבה והיא לאמיצים בלבד, היא נפוצה בעיקר באזורים שקצת קשה יותר להרחיב, כמו הליקס, קונץ,וסחוסים אחרים..
        ההרחבה נעשית בניתוח שנעשה בעזרת סכין מיוחדת ועגולה בשם פונצ' בקוטר ההרחבה המיועדת, פשוט חותכים (ממש כמו שבלונה) את האזור הישר לגודל שרוצים, שמים תחבושת, מחכים ומטפלים באזור לפי ההוראות של הפירסר,בדרך הזאת אפשר להרחיב עד 8 מ"מ.
         את ההרחבה הזאת עושים אך ורק אצל פירסר מקצועי, שכבר עשה כמה הרחבות כאלה בעבר.
         הדרך הזאת לא נפוצה ומתאימה בעיקר לאנשים שכבר יודעים מה היעד הסופי של הרחבה אליה הם רוצים להגיע, לא מפחדים מכאב ורוצים לחסוך לעצמם זמן. הרחבה כזו לא יכולה להתכווץ ולהיסתם מעצמה.

        משקולות


        דרך נוספת וטבעית להרחיב נקב היא בעזרת משקולות.
        המשקולות הם עגילים גדולים וכבדים שנכנסים לתנוכי האוזניים, הם מושכים את ההרחבה כלפי מטה ובכך מרחיבים את הנקב לאט לאט. מתאים למי שיש כבר הרחבה של 8 ומעלה, ומשמש בעיקר להרחבות גדולות שלא ניתן להרחיב אותם בעזרת סטרצ'ר 
        בדרך הזו קצת קשה יותר לעמוד את גודל ההרחבה.
          
          *שיא גינס בקוטר ההרחבה הוא 11 סנטימטר השייך לקאלה קייווי - יש לאן לשאוף  !